Znani Slovenci o LCHF

V večnem iskanju optimalnega načina prehranjevanja novodobnega človeka smo se izgubljali v poplavi različnih pristopov, ki so sicer lahko dajali določene rezultate, so pa bili zelo nepraktični, nerazumljivi in posledično neživljenjski. Ketogeni način oziroma način prehranjevanja LCHF tako zelo pisan na kožo človeškemu organizmu, tako evolucijsko kot funkcionalno, in zakaj bi to znal biti optimalni način prehranjevanja, ki ga že toliko časa iščemo. Način prehranjevanja, ki ni dieta, temveč življenjski slog.

Eduard Žalar, nekdanji atlet in kondicijski trener, direktor Les Mills Slovenije


Več desetletij smo maščobe v prehrani označevali za glavnega povzročitelja številnih bolezni in hranilo, ki je odgovorno za poslabšanje številnih bolezni, torej hranilo, ki se ga je treba za vsako ceno izogibati. Zadnje raziskave s področja nutricionistike dokazujejo, da smo s prstom upirali v napačnega krivca.

Danijel Borković, dr. med, specialist interne medicine


Maščobe v prehrani so v zadnjih desetletjih povzročile nemalo zmede. O njih kroži veliko laži in zmot. Na srečo je dejstvo, da izogibanje in neuravnotežen vnos maščob negativno vplivata na naše zdravje, vse bolj vidno. V tem smislu vam prehranjevanje po načelih LCHF lahko reši zdravje, vas obvaruje pred boleznijo, povrne življenjsko energijo ali pa vam pomaga znebiti se tistih nekaj odvečnih kilogramov, ki niso nikoli želeli stran.

mag. Severin Lipovšek, kondicijski trener in avtor knjige Moč prehrane v športu; www.seffit.si