junij 20, 2017

3. Low Carb vikend v Rogaški

Predstavitev kuharice – Bemumast 2

TERMIN IZVEDBE: 18. 11. – 19. 11. 2017

Grand Hotel Rogaška**** Superior je prvi hotel v Slovenji, ki svojim gostom ponuja edinstven program. Ste že slišali za LCHF-prehrano? Kratica LCHF izhaja iz angleščine in pomeni low-carb (malo ogljikovih hidratov) in high fat (veliko maščob). Gre torej za prehrano z malo ogljikovih hidratov, zmernim beljakovinskim vnosom in veliko maščob. Takšna prehrana se v zadnjih letih vedno bolj uveljavlja, ne samo za hujšanje, temveč tudi kot priporočljiv način prehranjevanja ob najrazličnejših kroničnih boleznih sodobnega časa. Koristi LCHF-prehrane potrjuje vedno več znanstvenih raziskav, čeprav nasprotuje uradnim prehranskim smernicam, ki priporočajo vsaj 50 odstotkov energijskega vnosa iz ogljikovih hidratov in ne več kot 30 odstotkov iz maščob. Predavanja in delavnice bodo vodili priznan prehranski strokovnjak in diplomirani dietetik Gašper Grom, diplomirana dietetičarka Staša Grom in kuhar Jaka – Jakob Polajžer.



Gašper Grom je diplomirani dietetik in priznan prehranski svetovalec z več kot 20-letnimi izkušnjami. Redno se izobražuje in sledi strokovnim znanstvenim izsledkom. V zadnjih letih večino svoje strokovne pozornosti namenja prehrani po načelih ketogene oziroma diete LCHF (low carb high fat), saj gre za način prehranjevanja, kjer ni v ospredju samo oblikovanje telesa, pač pa predvsem zdravje, dobro počutje in dolgoživost. Redno se udeležuje strokovnih konferenc o tovrstni prehrani (Metabolic Therapeutics, Tampa, ZDA; Low Carb Vail, ZDA; Low Carb USA, San Diego, ZDA …). Pri sestavi prehranskih načrtov je osredotočen na posameznika, njegove psihofizične značilnosti in cilje, ki jih ta želi doseči. Svetoval je že več kot tisoč posameznikom.


Stašo Grom zdrava prehrana zanima že od nekdaj, celo do te mere, da se je odločila za študij dietetike, kjer trenutno zaključuje magisterij. Že kar nekaj let se prehranjuje po načelih prehrane LCHF. Takšna prehrana ji zelo ustreza, saj je preprosta, okusna in zdrava. Rada preizkuša klasične recepte, ki jih skuša preurediti tako, da so brez žitnih mok in dodanega sladkorja. Posebej rada pripravlja najrazličnejše sladice.

 


Kuhar Jaka – Jakob Polajžer, ki ima za sabo že več kot 15 let kuharskih izkušenj. V tem času je sodeloval s številnimi organizacijami in podjetji. V sodelovanju z NET TV je posnel že preko 300 kuharskih oddaj in je avtor več tiskanih del. Svoje recepte objavlja v številnih revijah in je stalni gost radijskih in televizijskih oddaj. Sam proizvaja tudi LCHF začimbne mešanice, ki vam bodo olajšale pripravo obrokov. Tudi sam živi po LOW CARB smernicah.
 
 


Cilji dvodnevnega programa:

  • predstaviti osnove LCHF-prehrane in njene vključitve v posameznikov življenjski slog,
  • praktično prikazati enostavne in hitre načine priprave LCHF-obrokov,
  • opozoriti na začetniške napake pri LCHF-prehrani in pomagati pri spreminjanju zakoreninjenih prehranskih navad,
  • s praktičnim prikazom in pokušino dokazati, da so sladice lahko zelo okusne tudi brez moke in dodanega sladkorja.

V ceno namestitve še vključeno:

  • Prost vstop v VIS VITA Spa & Beauty v savne, fitnes, termalni bazen
    Večerni ples v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška,
  • 1 x dnevno brisača in rjuha v Vis Vita Spa & Beauty,
  • uporaba kopalnega plašča,
  • steklenica mineralne vode Donat MG ob prihodu v sobi,
  • brezplačen Wi-fi internet,
  • prost vstop v Hit casino’ Fontana,
  • animacijski program v hotelu (gimnastika, vodna gimnastika, nordijska hoja, sprehodi,…).
GRAND HOTEL ROGAŠKA****SUPERIOR 18. 11. – 19. 11. 2017
2 noči Dodatni dan / osebo
Dvoposteljna soba PREMIUM 179 € 52 €
BREZ BIVANJA V HOTELU
BREZ BIVANJA( brez nočitev ter polpenziona) 129 EUR
Vključeno v program LOW CARB VIKEND 2 x strokovno predavanje o LCHF-prehrani (Gašper Grom),
2 x pripravi LCHF-sladic s praktičnimi nasveti (Staša Grom – Stašina fit kuhinja),
2 x praktična kuharska delavnica in pokušina (recepti iz kuharske knjige Bemumast 2).
1 x predstavitev izdelkov Sukrin z vrečo dobrot za pokušino doma
1 x Darilni komplet začimb LCHF kuharja Jake (praktična uporaba le teh na delavnicah)
1 x Nočitev v Premium sobi Grand hotela Rogaška****Superior
1 x polpenzion z izbrano Low carb prehrano v hotelski restavraciji
1 x sproščeno večerno druženje s predavatelji v Grand Cafe-ju
1 x kuharska knjiga Bemumast 2 s podpisi avtorjev in posvetilom
Vsak udeleženec prejme knjigo BEMUMAST 2 – BREZPLAČNO
Cena velja za eno osebo. DDV je vključen v ceno. Potrebno plačilo avansa 50 EUR /osebo za potrditev rezervacije.

Doplačila:

  • Turistična taksa: 1,27 € po osebi na dan za odrasle, otroci 0,63 € po osebi na dan.
  • Dodatna postelja za odrasle / oseba na dan:
  • Premium soba: 45€
  • Doplačilo za enoposteljno sobo/na dan: single use/na dan:
  • Premium soba: 20€ 30 €

REZERVACIJE

Povezava do strani za rezervacijo.


 

Utrinki iz 2. Low Carb vikenda v Rogaški slatini

18927258 10208507128105703 492983995 o
« 1 of 7 »